Skriv om en person som du beundrar

Läs texten här nedan

Min farmor

En person som betyder mycket för mig är min farmor. Hon har alltid varit en vacker och stark kvinna. Hon har svart hår och jättegröna ögon. Jag var nästan alltid hos henne när jag var liten. Hon berättade om när hon var ung och hur mycket hon arbetade. Hon började arbeta hos en skräddare när hon var 13 år. Hon cyklade 3 mil till sitt arbete i fyra år.

Min farmor och jag gjorde många olika saker tillsammans när jag var liten. Vi plockade frukt, promenerade i skogen, simmade och bakade bullar. Vi pratade mycket med varandra och hon har lärt mig jättemycket om hur livet kan vara. Hon har lärt mig att respekt för liv är viktigt.

Vem är personen?

Hur ser hon ut?

Vad har hon gjort?

Vad har skribenten för relation till den hon/han beskriver?

Varför är personen värd beundran?

 

Skriv en egen text om en person du beundrar.

Beundra

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s